Online rendelés

Rendkívüli akció!

Könyveink jelenleg 30% kedvezménnyel vásárolhatóak meg a készlet erejéig! A feltüntetett összegek a kedvezményes árakat jelölik.

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet gondozásában megjelent kötetek megrendelése után elektronikus számlát állítunk ki az Ön részére, amelynek befizetését követően 5 munkanapon belül postázzuk a megrendelt könyveket a papír alapú számlával együtt.

Könyvrendeléséhez kérjük, töltse ki az alábbi megrendelő felületet:

Németh Orsolya: Posztszovjet non-fiction

Hegyi-Karabah, Abházia, Azerbajdzsán, Örményország, Csecsen- és Ingusföld, Kirgizisztán, Jakutföld, Ukrajna, Fehéroroszország – csak hogy néhányat említsünk abból a számos országból, amelyek a Szovjetunió 1991-es felbomlása után váltak önálló államokká, és amelyekben számtalan különböző nép él. Kevés kivételtől eltekintve olyan országokról beszélünk, amelyek nem feltétlenül képezik részét a (közép-)európai ember mentális térképének. Felkeltették viszont a lengyel tényirodalom jó néhány képviselőjének az érdeklődését, így az ő közvetítésükkel sok mindent megtudhatunk ezekről a sokszor egzotikusnak ható országokról, népekről, kultúrákról.


2.100 Ft

Ihar Babkou: A Fehérorosz királyság

Ihar Babkou a nyolcvanas évek második felében végzett Minszkben filozófia szakon, amikor a fehérorosz önismeret már az elméleti szakaszába lépett. Legfőbb ideje volt, mert a következő években ajánlatos volt használniuk az eszüket a fehéroroszoknak, hiszen akkor kellett újragondolniuk a hagyományaikat és a nemzeti létüket, amikor életük legnagyobb esélyét kapták. Ez a könyv ennek a lázas útkeresésnek a terméke: Babkou mintha egyszerre akarná megteremteni a hagyományt és a jelent a legújabb szellemi irányzatok eszköztárával. Az esszéista itt filozófus és szépíró egy személyben.


1.400 Ft

Agnieszka Kołakowska: Kultúrák háborúi és más harcok

A lengyel szerzőnő hat éve megjelent könyvében olyan témákról ír, mint a globális felmelegedés iparága, a radikális iszlám és a terrorizmus, a palesztinbarát baloldal antiszemitizmusa, a multikulturalizmus és a gender ideológiája, a minden politikailag nem korrekt közlemény cenzúrázására tett kísérletek. Ezek a témák nem hogy vesztettek jelentőségükből, ma továbbra is aktuálisak. Úgy látja a ’tolerancia’, a ’sokszínűség’ és a ’multikulturalizmus’ nevében megszólalók, hogy ne sértsenek meg senkit, korlátozzák vagy elvetik a demokratikus szabadságjogokat és a valódi liberális értékeket.


2.100 Ft

Anne Applebaum: Kelet és Nyugat között. Európa határvidékén

A műben leírt térség, a Balti-tengertől a Fekete-tengerig tartó határvidék választja el Európát Oroszországtól. Erről a Tengerközről tudunk a legkevesebbet, mert ez már nem tartozik bele a jól ismert Közép-Európába. Ideális utazó kalauzol minket az ismeretlen tájakon, aki kitűnően eligazodik a Szovjetunió felbomlását követő bonyolult politikai folyamatokban. A lengyel kultúra kiváló ismerője, az orosz és szovjet történelem nemzetközi hírű szakértője, aki képes belülről láttatni e népek történelmét, megvilágítani, miben közösek és miben ellentétesek az érdekeik.


2.100 Ft

Mikola Rjabcsuk: A két Ukrajna

Az orosz birodalmi agressziót elszenvedő Ukrajna függetlenségi harcának komoly világpolitikai jelentősége ellenére, meglepően kevés nemzetközi figyelmet kap az ország. Vagy ha mégis, akkor geopolitikai spekulációk tárgyaként szerepel, nem pedig a sorsáról önállóan döntő alanyként, ahogy egy szuverén ország esetében elvárható lenne. Rjabcsuk írásaiból megtudhatjuk, hogyan jutott el Ukrajna odáig, hogy nemzeti tartalmat adhasson a birodalom szétesése után, harc nélkül elnyert függetlenségének, és ki merjen állni mellette az újjászerveződő birodalom ellenében is.


2.100 Ft

Ewa M. Thompson: A birodalom trubadúrjai – Az orosz irodalom és a kolonializmus

Ewa Thompson alapvető fordulatot hozott a 19–20. századi orosz irodalom posztkolonialista újraértelmezésével. Olyan műveket mutat be teljesen újszerűen, mint a ’Háború és béke’, amely a világ legerősebb áldozatának beállított Orosz Birodalom alapító mítosza. Thompson bizonyítja, hogy ebben az irodalomban sokkal mélyebb és kifinomultabb a hatalom és a szöveg közti kapcsolat, mint első pillantásra gondolnánk. Továbbá meggyőzi olvasóit arról, hogy nem csak marxista alapon művelhető a posztkolonialista kritika.


2.730 Ft

500 múzeum és kiállítóhely a Kárpát-medencében3.290 Ft
150 kiállítóhely és kulturális látnivaló Magyarország tavainál1.050 Ft
300 Museums and Exhibition Spaces in Hungary2.240 Ft
300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon2.240 Ft

*A könyvek feltüntetett ára bruttó összeg, mely tartalmazza a 30 %-os kiadói kedvezményt.

Minden adat kitöltése kötelező!

Név:
Email:
Telefon:
Szállítási cím:
Irányítószám:
Város:
Utca, házszám:
Számlázási cím:
Irányítószám:
Város:
Utca, házszám:

**Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kiszállítás költségei a megrendelőt terhelik. A kiszállító 2 kg alatt a Magyar Posta 1.190 Ft-ért, 2 kg felett futárszolgálat 1.270 Ft-ért. A kiállított számla a rendelt könyvek és a postaköltség árát is tartalmazza.
Tárhelyszolgáltató:

Web: www.xhu.hu
Cégnév: Intec Online Kft
E-mail: info@xhu.hu
Adószám: 23107816-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-162525