KÖNYVBEMUTATÓ

Németh Orsolya: Posztszovjet non-fiction

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Németh Orsolya: Posztszovjet non-fiction. A volt Szovjetunió és a lengyel tényirodalom című könyvének bemutatójára. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb kötetéről Németh Orsolya szerzővel Kocsis Adrienn polonista, irodalomtörténész beszélget. További infó az esemény Facebook oldalán.

Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)

2019. október 14., hétfő 17.00-19.00

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyvének bemutatójára. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb részéről Németh Orsolya, Pálfalvi Lajos és Vas Viktória irodalomtörténészek, polonisták, a mű fordítói beszélgetnek. További infó az esemény Facebook oldalán.

Országos Idegennyelvű Könyvtár (1056 Budapest, Molnár utca 11.)

2018. december 12., szerda 17.00-19.00

 

NYUGAT-EURÁZSIAI SZALON

Vendég: Mikola Rjabcsuk

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szeretettel meghívja Önt A két Ukrajna című beszélgetésére.
Vendégünk Mikola Rjabcsuk ukrán író, eszmetörténész, akivel Koljadzsin Natália, az Országos Idegennyelvű Könyvtár ukrán és orosz referense és Körner Gábor, József Attila-díjas műfordító beszélgetnek. A beszélgetés nyelve ukrán, magyar tolmácsolással. További infó az esemény Facebook oldalán.

Országos Idegennyelvű Könyvtár (1056 Budapest, Molnár utca 11.)

2017. június 21., szerda 18.00 óra

 

KÖNYVHÉT

88. Ünnepi Könyvhét

Szeretettel várjuk Önt és családját a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok (2017. június 8–12.) központi helyszínén, Budapesten, a Vörösmarty téren. A Nyugat-eurázsiai Idő könyvsorozat könyveit a Ráció Kiadó standján tekintheti meg és vásárolhatja meg 20%-os kedvezménnyel. További infó az esemény Facebook oldalán.

Budapest, Vörösmarty tér

 2017. június 8. - 12.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Agnieszka Kołakowska: Kultúrák háborúi és más harcok

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Agnieszka Kołakowska: Kultúrák háborúi és más harcok című könyvének bemutatójára.

A Nyugat-eurázsiai idő című könyvsorozat legújabb kötetéről Hörcher Ferenc eszmetörténész, Pálfalvi Lajos irodalomtörténész és Pápay György publicista beszélgetnek.

További infó az esemény Facebook oldalán.

Lengyel Intézet (1065 Budapest, Nagymező utca 15.)

2017. május 10. (szerda) 17.00 óra

MEGHÍVÓ

KÖNYVFESZTIVÁL

24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégei idén Csehország, Lengyelország és Szlovákia, akiket a negyedik V4-tag, Magyarország lát vendégül.
A díszvendég standon találkozhattok sorozatunk legújabb könyvével Agnieszka Kołakowska: Kultúrák háborúi és más harcok című kötetével is, ami bekerült a Visegrádi Csoport könyvfesztiválra megjelenő katalógusába is.
További infó az esemény Facebook oldalán.

Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus u.)

2017. április 20-23.

A Visegrádi Csoport katalógusa

BESZÁMOLÓ

Kelet és Nyugat között könyvbemutató

Hazai olvasóközönség előtt is bemutatkozott Anne Applebeum: Kelet és Nyugat között című műve. A január 31-én, az Írók Boltjában megrendezett könyvbemutatón Pálfalvi Lajos rávilágított: a Kelet és Nyugat között eltér Applebaum korábban magyar nyelven megjelent műveitől. Az írónő 1991-ben még fiatal szlavistaként, nem pedig történészként utazta be a vidéket, sokkal szubjektívebb, közvetlenebb hangnemet ütve meg írásában. Vas Viktória kiemelte: ritkán találkozni olyan mélyre látó riporterrel, mint Applebaum, aki tudásának, tapasztalatának, valamint remek irodalmi érzékének köszönhetően műfaj szempontjából is különleges, egyfajta határvidéken mozgó alkotást hozott létre. „A történelem szavakból áll, és akkor jó egy történész, ha sikerül megtalálnia a megfelelő kifejezéseket” – fogalmazott Muszatics Péter, aki szerint Applebaumnak sikerült megragadni a Szovjetunió összeomlását követő szürreális állapotok esszenciáját, elmélyült és empatikus íróként dolgozta fel művének tárgyát.
   

GALÉRIA

 KÖNYVBEMUTATÓ

 Anne Applebaum: Kelet és Nyugat között

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Anne Applebaum: Kelet és Nyugat között. Európa határvidékén című könyvének bemutatójára.
A Nyugat-eurázsiai idő című könyvsorozat legújabb kötetéről Vas Viktória polonista, Muszatics Péter, filmtörténész, író és Pálfalvi Lajos, irodalomtörténész beszélgetnek.
Regisztráljon az esemény Facebook oldalán: Anna Applebaum könyvbemutató

  Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)

 2017. január 31. (kedd) 17.00 óra

MEGHÍVÓ

 

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS

„Hol van Magyarország Afrikája?”


A Sic Itur ad Astra történelmi folyóirat kerekasztal-beszélgetés szervez a posztkolonializmus magyarországi recepciójáról, amelyen sorozatunk egyik szerkesztője Pálfalvi Lajos is részt vesz. A beszélgetést Csunderlik Péter történész vezeti (PTI, Sic Itur ad Astra), beszélgetőtársai: Búr Gábor afrikanista (ELTE), Dupcsik Csaba szociológus (MTA TK SZI, KRE), Gyáni Gábor történész, akadémikus (MTA BTK TTI), Junghaus Tímea művészettörténész (MTA BTK MI), Pálfalvi Lajos irodalomtörténész (PPKE) és Sz. Kristóf Ildikó történész, antropológus (MTA BTK NTI). További infó az esemény Facebook oldalán.

ELTE BTK Szekfű Gyula Könyvtár

2016. december 19. (hétfő) 17.00 óra

MEGHÍVÓ

 

NYUGAT-EURÁZSIAI SZALON

Andrzej Nowak


Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szeretettel meghívja Önt Közép-Európa és az Orosz Birodalom? című beszélgetésére.
Vendégünk Andrzej Nowak történész, Oroszország-szakértő, a Jagelló Egyetem professzora, akivel Kertész Noémi, Németh Orsolya, Pálfalvi Lajos irodalomtörténészek, műfordítók beszélgetnek.
 

Massolit Könyvesbolt és Kávézó 

2016. május 25 (szerda) 18.00 óra

GALÉRIA

 

TANULMÁNY

Gazda Albert: A feltámadás érdeklődés hiányában elmarad


Érdekel itt valakit Ukrajna? - kérdezi Gazda Albert Mikola Rjabcsuk: A két Ukrajna című könyvéhez írt utószavában. Az írás teljes terjedelmében elolvasható a Magyar Nemzet Online oldalán.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Mikola Rjabcsuk: A két Ukrajna


Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szeretettel meghívja Önt Mikola Rjabcsuk: A két Ukrajna című könyvének bemutatójára. A kötetről Körner Gábor műfordító, Mitrovits Miklós történész és Pálfalvi Lajos polonista, műfordító beszélgetnek.
Mindenkit szeretettel várunk!

Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)

2016. március 16. (szerda) 17.00 óra

MEGHÍVÓ

 

BESZÁMOLÓ

A birodalom trubadúrjai.


A kultúra.hu online kulturális magazin is beszámolt sorozatunk első könyvének Ewa M. Thompson: A birodalom trubadúrjai. Az orosz irodalom és a kolonializmus című munkájának, 2015. szeptember 24-én az Írók Boltjában tartott bemutatójáról. A cikket itt olvashatja el.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Ewa M. Thompson: A birodalom trubadúrjai.


Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szeretettel meghívja Önt Ewa M. Thompson: A birodalom trubadúrjai – Az orosz irodalom és a kolonializmus című könyvének bemutatójára. A Nyugat-eurázsiai idő című könyvsorozat első kötetéről Szőke Katalin szlavista, műfordító, Hörcher Ferenc eszmetörténész, egyetemi tanár, és Pálfalvi Lajos polonista, a könyv fordítója beszélgetnek.

Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)

2015. szeptember 24. (csütörtök) 17.00 óra

MEGHÍVÓ

 

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE! Új könyvek, események, akciók - semmi spam!
Használati feltételek